image

luni-samb 8.00 - 18.00

duminica-inchis

Amenajari spatii verzi

Amenajari spatii verzi

          AMENAJARI SPATII VERZI


  bacea 1

Amenajarea spatiilor verzi reprezinta o activitate greu de limitat in cuvinte, dinamica si progresiva. Aceasta presupune adaptarea aspectului la gusturile clientului, o viziune artistica su un gust estetic dezvoltat.

In linii mari, in activitatea de amenajare a gradinii sau arhitectura peisagera, asa cum mai este numita, exista trei concept de baza , care, combinandu-le, vom oferi spatiului un aspect placut: utilizarea unui model coloristic, folosirea repetata a unor lemente si crearea unui punct focal. In permanenta avem in vedere ca aceasta activitate sa reflecte propria dumneavoastra personalitate.

Perceperea culorii plantelor depinde de calitatea luminii, de momentul dintimpul zilei si de conditiile climatice. Culoarea dominant a plantelor este verdele frunzisului, in diferite nuante si tonalitati. Este important sa se cunoasca coloritul de baza cat si cel sezonier,coloritul frunzisului cat si al florilor, fructelor si scoartei. Pentru varietate putem planta specii cu nuante diferite de verde. In privinta florilor, este recomandat sa pornim de la doua,maxim trei pentru a putea controla mai bine efectul coloristic.

Echilibrul si proportia caracterizeaza structura de baza a gradinii. Putem vorbi despre aranjamente simetrice, realizate prin folosirea repetata a unor elemente precum florile sau culorile. Un aspect important il constituie textura vizuala, data de marimea si aspectul frunzelor,modul de inserare al acestora, grosimea ramurilor.

Utilizarea texturii vizuale in crearea unor efecte optice se face prin amplasarea speciilor in functie de textura acestora. Astfel, plantele cu textura  fina amplasate in fundalul unui spatiu creeaza un effect de adancire, in timp ce amplasarea speciilor grosiere in fundal duce la perceperea unei distante mai scurte.

Crearea unui punct focal este un aspect esential in amenajarea gradinilor. Fara acesta, privirea aluneca pe verdele monoton al frunzelor, iar privelistea devine monotona. Punctual floral poate fi reprezentat de o statuie impozanta, de o fantana arteziana sau de un zid decorat cu un ‘tablou’ sau o arcada,executate din nuiele impletite.


1 bacea 2 bacea 3 bacea 4 bacea 5 bacea 6 bacea 7 mall 2 mall 3 mall tg jiu
Ramada 1 ramada 2 ramada 3 ramada 4 ramada 5 ramada 6
Untitled-1 Untitled-2 Untitled-3 Untitled-4 Untitled-6 Untitled-7 valc 2  valceanu 4 valceanu 5 valceanu 6 valceanuValceanu 3

 

 

Call Now ButtonSuna acum!